Tuesday, November 24, 2009

Movies to watch!

     One of the last good movies that I've seen is "What a Way To Go"! If you haven't seen this movie I highly recommend it! You can find a short trailer here on Youtube:  
    http://www.youtube.com/watch?v=k8X8_wUoiq0&feature=related
   You can download it from here: 
    http://www.mininova.org/tor/918550

4 comments:

  1. Salut, Florin. Am văzut comentariul tău la articolul despre permacultură de pe blogul Undeva în România.

    Observ că scrii aici doar în engleză, și aș vrea să vin cu niște vești bune. În caz că nu știai, există și în blogosfera românească tot mai mulți care vorbesc despre ceea ce zici și tu, iar unul dintre ei sunt eu :)

    Uită-te la mine în blogroll, dacă vrei să mai vezi și alții. Îl recomand în special pe economistul de serviciu, Flavian.

    Mi-ar plăcea să văd articole de-ale tale și în limba română, pentru că, indiferent dacă majoritatea românilor sunt ceva mai în urmă cu chestiile astea, ar fi ok să-i pregătim un pic pentru ceea ce va urma, pentru că printre ei trăim, și ne va fi și nouă mai bine.

    Am văzut și eu filmul "What a Way To Go", și mi-a plăcut tare mult. Dintre cei ce vorbesc acolo, recomand cu căldură pe Daniel Quinn, cu cartea lui Ishmael, o excelentă critică adusă culturii noastre.

    Sunt tare curios despre proiectul tău cu comunitatea sustenabilă, și nu pot decât să sper că este cât mai aproape de Timișoara...

    Sper să aud de la tine în curând,
    Gab

    ReplyDelete
  2. Salutare Gab! In primul rand vreau sa-ti multumesc despre "luminare", pt ca nu aveam nici o idee daca se misca ceva sau nu prin tara, in sensul in care ma misc eu. Citisem doar cateva articole precum cele de pe blogul Undeva in Romania, in rest nu am dat peste nimic asemanator, probabil nici nu am cautat prea mult, imi pierd mai mult vremea pe Youtube, pt ca mi-am alcatuit o "gasca" pe care ii urmaresc, sitri economice, permacultura si alte teme si pe care ii gasesc destul de interesanti. In fine poate si din cauza asta am renuntat sa mai caut ceva in tara asta, insa iti sunt recunoscator pt ca mi-ai aratat adresa lui Flavian.

    Poate de aceea am inceput sa scriu in engleza, pt ca incerc sa adun oameni sau idei de peste tot si este mult mai usor sa o faci in engleza decat in romaneste. Oricum cred ca oamenii interesati de astfel de bloguri sunt si vorbitori de limba engleza (chiar daca a mea e destul de stalcita...).

    Deocamdata am postat doar cateva idei pe acest blog si sincer nu prea l-am facut public, insa sunt placut surprins ca cineva totusi a ajuns si a citit cate ceva de aici.

    Cat despre Daniel Q. si al sau Ismael am auzit insa nu mi-a picat cartea in mana, dar probabil ai dat si peste Derrick Jensen, cam acelasi gen si iti recomand "The End Game", este si o filmare pe google.

    Sper ca in curand voi putea pune la punct acest proiect, deocamdata e doar in mintea mea, insa vreau cat de curand sa-l pun pun pe o hartie sa fie mult mai clar.

    O ultima recomandara. Este vorba despre filmul "Collapse" (de fapt un interviu) cu Michael Ruppert foarte bun, recent postat pe onebigtorrent. Si totusi nu ma pot abtine sa nu-i mentionez pe arhitectul James Klunster cu "The End of suburbia" si inca un arhitect foarte bun William McDonough cu "From cradle to cradle". Merita urmariti.


    Salut! Si numa` bine!

    ReplyDelete
  3. Daca vrei ceva link-uri nu ezita sa mi le ceri!

    ReplyDelete
  4. Salut Florin ... astept sa se aprobe creditul celor care vor sa imi cumpere apartamentul si urmeaza sa imi caut cat mai repede un deal. Am pierdut si eu jumatate din bani la bursa (doar jumate nu pentru ca am scos la timp, ca tine, ci pentru ca am bagat doar jumate :)). Asta se intampla acum mai bine de un an ... si mi-a cam dat de gandit. Ma intereseaza foarte mult permacultura. Crezi ca ai acumulat ceva experienta pe care sa o poti impartasi ? Mi-am dat jos Farming with Terraces and Raised Beds, dar ma gandeam ca daca ai nevoie de ajutor in gradina vreo zi, doua, as putea sa trag o fuga. M-ar interesa sa vad cum te-ai organizat si sa imi impartasesti unele chestii. Ma intereseaza de exemplu si cam pana la ce altitudine m-as putea urca astfel incat sa pot pune la punct ceva sustenabil (eu sunt si vegetarian, asa ca nu ma pot baza pe animale). AM vazut ca tu faci o facultate despre agricultura montana. WOOOOW. In fine, sunt mai multe de discutat ... daca ai timp si chef scrie-mi pe pli_79 .... pe yahoo mess sau mail... sau daca vrei, putem discuta aici, pe blog ... poate mai intereseaza si pe altii. In acest ultim caz, o sa mai revin cu intrebari aici.
    Cred ca sunt mult mai multi interesati de subiect, doar ca inca mai putin concret decat tine.

    Salut si Gabi. Si eu stau acum in Timisoara, dar din pacate aici stam cam slab cu dealurile si cu muntii. Cred ca ma retrag catre casa ... Hunedoara.

    Numai bine,
    Catalin.

    ReplyDelete